Magnus Werkander

Magnus Werkander

Solution Architect

Jag började min arbetskarriär inom IT under ett sabbatsår från mina studier vid Uppsala universitet. Av en ren slump träffade jag en kille som jobbade på ett företag som sysslade med bokningssystem för resebranschen och behovet av fler systemutvecklare där var högt. Till en början kändes det rätt pirrigt att ta klivet från att studera till att påbörja en riktig anställning. Jag frågade mig själv om jag verkligen lärt mig något som jag skulle kunna nyttja rent praktiskt. Jag skulle dessutom programmera i ett helt nytt språk som jag aldrig använt mig av tidigare och mina kunskaper inom flerdimensionell analys eller linjär algebra skulle väl knappast komma till nytta där. Det visade sig dock att klivet inte var så stort som jag trott. Jag kom snabbt in i gänget på kontoret och tog till mig ny kunskap på det sätt jag lärt mig under studietiden. Även om jag inte hade nytta av all den teori jag läst så fanns det en metodik och små bitar här och där som jag kunde plocka av för att lösa de nya problem jag ställdes inför. Precis på det sätt jag nu ser de yngre, nyutexaminerade medarbetarna göra här på Netgain.

Att jag efter fortsatta studier och anställningar på andra företag tillslut hamnade på Netgain och sedan valt att stanna kvar här beror på flera saker, men jag vill framförallt lyfta fram två anledningar:

Det första är att det finns ett driv och en fokus inom den affär jag under åren kommit fram till att jag vill jobba med. Det spretar helt enkelt inte lika mycket som hos många andra arbetsgivare där fokus ofta delas upp mellan alltför många arbetsområden.

Det andra är människorna som jobbar här. Då jag kände flera av dem sedan tidigare visste jag redan innan jag började att engagemanget och team-känslan skulle vara hög och att vi skulle ha mycket kul tillsammans både på och utanför kontoret.

Som lösningsarkitekt och systemspecialist på Netgain kan dagarna se rätt olika ut. Arbetsuppgifterna är omväxlande och det blir allt från workshops ute hos kund och framtagande av tekniska specifikationer till rent utvecklingsarbete och dokumentation. Självklart hålls det alltid en tät dialog med både kunden och andra externa konsulter för att kunna ta fram så bra och hållbara lösningar som möjligt.  

En del av arbetsuppgifterna kräver att jag är ute hos kund, men med nuvarande uppdrag hålls resandet ändå på en minimal nivå trots att kunden sitter på annan ort. Det passar utmärkt eftersom jag har fru och två barn där hemma och ett livspussel att få ihop vid sidan om arbetet.

Är du nyfiken på vad jag gör mer i detalj eller vill du höra mer om hur Netgain är som arbetsgivare är du välkommen att höra av dig.

/Magnus

 

+46 72 141 92 62

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor