Ethel Svensson

Ethel Svensson

Business Analyst

Hej!

Jag heter Ethel och jag jobbar som business analyst hos Netgain sedan maj 2019. Jag har sedan dess varit involverad i projekt med olika karaktär hos kunder som verkar i olika branscher. Det är kul och spännande samtidigt som det är bra då man kan ta med sig en idé från en kund som kan modifieras och implementeras hos en vitt skild kund med stor framgång. Exempelvis har jag hjälpt till att förbättra kvaliteten på data i ett projekt och i ett annat dokumenterade jag en process där verksamheten hade behov att få kontroll på vad som gjordes när, vem som utförde vad, etc.

 

Det jag tycker allra mest om är att lyssna och förstå kundens behov för att sedan se ide bli verklighet. För att det ska hända krävs det att man som business analyst förstår vad kunden har för behov och det är inte alltid är vad de frågar efter. Det ska sedan specificeras också måste en tät dialog hållas med den/de som "bring the magic to life" för att se vilka möjligheter som finns - ibland uppkommer det någonting mycket bättre än det initiala. Beroende på uppdrag, etc. kan man som business analyst testa av och föra mer detaljerad dokumentation av lösningar.

 

Livet som konsult innebär att man ofta är ute hos kund, vilket är bra då det blir lättare att bygga upp en relation och förstå varandra. Generellt viker vi fredagar åt att jobba och umgås på kontoret men oavsett vart man sitter under veckan är alla ett meddelade eller telefonsamtal bort. Hos oss på Netgain kan du förvänta dig, förutom härliga kollegor som både utmanar och förgyller din vardag, en bra balans och möjligheten till att utvecklas!

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor